Pametna utičnica za pametni dom stiže iz Osijeka

Dok se javnost sablažnjava dokumentarcem u kojem mladi Slavonci pričaju zašto su Lijepu našu zamijenili Irskom i zašto se neće vratiti, u gradu na Dravi svoj uspon počinje projekt za koji će se, vjerujemo, još i te kako čuti i izvan granica naše domovine

Sedmeročlani hrvatsko-makedonski tim koji razvija pametnu utičnicu u:Plug jest startup, ali nisu početnici. Već su privukli značajna prvotna ulaganja(prvo 25 tisuća eura, pa onda sto tisuća dolara od bugarskog akceleratora Eleven).

Čini se kako ne gube vrijeme i investiciju dobro troše : nedavno su ponudili mogućnost prednarudžbi za svoj proizvod, osmišljen i razvijen u Hrvatskoj, čija bi proizvodnja trebala biti smještena u Pleternicu.

S izlaznom snagom od pet V i dva A struje, u:Plug nudi i dva priključka USB, koja možete iskoristiti kako bi punili pametne telefone, tablet računala i druge uređaje s punjenjem putem USB-a.

Utičnica ne samo što je praktična, već ju krasi i lijep izgled te domišljat dizajn. Tako je, primjerice, gornji dio osmišljen i izveden tako da u njega možete pohraniti smartfon dok se puni, kako ne bi bio na podu. S prednje strane su LED indikatori koji pokazuju stupanj napunjenosti uređaja. Utičnice su ‘pametne’ – ne rasipaju električnu energiju, omogućavaju brzo punjenje i čuvaju uređaje tijekom punjenja. Površina utičnice otporna je na prašinu i ogrebotine.

Zasad je dostupna u crnoj i bijeloj boji, po promotivnoj cijeni od 29,99 eura. Cijena pojedine utičnice je niža naručite li tri ili pet utičnica. Isporuka bi trebala krenuti krajem ljeta.

Iz u:Pluga najavljuju i modele napravljene od drveta, za bežično punjenje te one koji će povezivati više raznovrsnih senzora i tehnologija, što bi se izvrsno moglo uklopiti u rastući trend interneta stvari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *